top of page

Ismerje meg termékeinket és üzleti filozófiánkat!

 

Az Olivery a legmagasabb minőségű, színtiszta olívolajok felkutatását és palackozását tűzte ki céljául. A nagyfokú körültekintéssel szedett és válogatott, tradicionális eljárással préselt olívaolajokkal való kereskedelmet környezettudatos módon kívánjuk megvalósítani.

 

A beszerzés folyamán ügyelünk rá, hogy az olívaolaj 100% os tisztaságú, kézműves illetve vegyszermentes legyen és megbízható, tapasztalt őstermelőktől származzon.

A tájékoztatásban törekszünk a pontos és lényeges információk közlésére valamint (a nagy olívaolajipari gyártók által gyakran elhallgatott) kevésbé ismert tények feltárására. Ezenkívül tervezzük érdekes, tudományos és gasztronómiai írások, receptek, különleges felhasználási módok ismertetését is. Célunk a szakszerű tárolást, higiénikus palackozást és strapabíró csomagolást követően a szállítás gyors és gördülékeny lebonyolítása. 

A olívatermelés őshazája a Fölközi-tenger partvidéke, ehhez képest napjaikban már számos termőhely létezik Közép-Amerikától Japánig, Szíriától Ausztráliáig. A különböző területekről számrazó olajoknak megvannak a sajátos jellemzői.  Az elkészített olajok minőségét a termesztés, leszedés, elkészítés módja jelentősen meghatározza, vagyis a minőségi különbségek csak kismértékben földrajzi eredetűek, elsősorban az ipari méretű előállítással járó tevékenységekkel (keverés, vegyianyagok hozzáadása, újrafeldolgozás, stb.) magyarázhatók. Minél organikusabb a termesztés, minél körültekintőbb és óvatosabb a szüretelés, minél szakszerűbb, türelmesebb az olajkészítés és minél kevesebb beavatkozás történik a palackozás előtt, annál természetesebb és nagyobb tisztaságú olívaolaj állítható elő.

 

Az általunk forgamlazott első termékcsalád, az Olivery No.6 és Olivery No.7  Dalmaticus olajok egy kevéssé ismert termőhelyről, a horvátországi Dalmácia szigetvilágának családi olívaültetvényeiről, őstermelőktől származnak. Karakteres, letisztult ízvilágukat a sajátos mikroklíma és a világon egyedülálló kézi betakarítás eredményezi, melynek köszönhetően az olívabogyók sérülésmentesen kerülnek a hagyományos préselést megelőző, előkészítő áztatásba.

Olivery_Savdiagramm_05_922.jpg
A diagram az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft. akkreditált laboratóriumában elvégzett vizsgálati eredmények alapján készült.
Napjainkban egyre többen fordítunk, egyre nagyobb figyelmet a helyes táplálkozásra és a szervezetünkbe bevitt élelmiszerek megfelelő minőségére. Ennek a folyamatnak az eredménye a bio és organikus élelmiszerek terjedése. Ebbe a trendbe illeszkedik az Olivery működése, ahol a forrástól a kiszállításig ellenőrzött, magas minősgéű olívaolajakat, gyosran és egyszerűen szerezhetnek be vásárlóink.
bottom of page